Zilvervisjes

WETENSCHAPPELIJKE NAAM: LEPISMA SACCHARINA

Kenmerken van zilvervisjes

Type:

Zilvervisjes

Formaat:

13 tot 24 mm

Kleur:

Zilver

Locaties:

Vochtige ruimtes

Sporen:

Geen sporen

zilvervisjes foto

Meer over zilvervisjes

Zilvervisjes zijn kruipende insecten van 13 tot 25 mm lang. Het zilvervisje komt aan zijn naam omdat het er visachtig uitziet: het voorste deel van het lijf is breed en het loopt uit in een dunnere staart. Daarbij heeft het een zilverachtige kleur en maakt het visachtige bewegingen.
Zilvervisjes komen veel voor in woningen. Papiervisjes lijken heel erg op het zilvervisje, maar ze verschillen in hun voorkeur voor specifieke temperatuur en vochtigheid. Papiervisjes worden meestal gevonden in warme, goed geïsoleerde woningen en zilvervisjes ziet men vooral op vochtige plekken in huis, zoals badkamers en keukenkastjes. Zilvervisjes eten schimmels en dode insecten. Ze voeden zich waarschijnlijk met suikers en cellulose.

De bestrijding van zilvervisjes kan door middel van bestrijdingsmiddelen en lokdoosjes. Wees royaal met het gebruik van lokdoosjes. Het is belangrijk om te weten dat zilvervisjes 360 dagen zonder eten kunnen. Blijf ze dus in de gaten houden, want het is goed mogelijk dat u ze regelmatig terug ziet komen. Bij veel zilvervisjes is het verstandig een professioneel bestrijdingsbureau in te schakelen.

Opvallendheden: Zilvervisjes paren niet. Het mannelijke zilvervisje draagt zijn zaad in een capsule die hij ergens achterlaat voor het vrouwtje. Zij eet deze capsule op.

Bel met 085 - 029 8512 of klik op de knop hiernaast voor hulp met ongedierte