Kakkerlak

WETENSCHAPPELIJKE NAAM: BLATTODEA

Kenmerken van de kakkerlak

Type:

Kakkerlak

Formaat:

0,5 tot 8 cm

Kleur:

Bruin/zwart

Locaties:

Donkere en vochtige plekken

Sporen:

Geur en afgevallen huid

kakkerlak

Meer over kakkerlakken

Kakkerlakken zijn platte, kruipende insecten met lange voelsprieten. Ze zijn meestal lichtbruin van kleur. Wanneer er sprake is van overlast, dan gaat het meestal om de Duitse kakkerlak. Als het warm is in huis kan dat ook de bruinbandkakkerlak zijn.

Kakkerlakken zijn ‘s nachts actief. Overdag schuilen ze op warme donkere en vochtige plekken, zoals de keuken en achter de koelkast. Kakkerlakken planten zich snel voort en kunnen gemakkelijk een plaag worden. Kakkerlakken eten van voorraadproducten en ze kunnen schade toebrengen aan papier, karton, leer en textiel. Daarnaast kan dit ongedierte ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Ze dragen bacteriën, schimmels en ziektekiemen bij zich.

Voorkom kakkerlakken in uw woning door uw huis, en met name de keuken, heel schoon te houden. Laat ‘s nachts nergens water staan of vochtige doekjes liggen. Dicht kieren en spleten en voorzie ventilatieopeningen van kunststof roosters of een nylonkousje. Een enkele kakkerlak kunt u zelf nog wel bestrijden, maar als er sprake is van meerdere kakkerlakken kunt u het beste professionele hulp inschakelen.

Opvallendheden: Een kakkerlak kan nog bijna twee weken leven zonder zijn hoofd. Dit komt omdat niet alle lichaamsfuncties bij de kakkerlak worden aangestuurd vanuit de hersenen. Uiteindelijk gaat hij dood van de honger, omdat hij zijn hoofd nodig heeft om te eten.

Bel met 085 - 029 8512 of klik op de knop hiernaast voor hulp met ongedierte