Bij

WETENSCHAPPELIJKE NAAM: APOIDEA

Kenmerken van de bij

Type:

Bij

Formaat:

17 tot 22 mm

Kleur:

Geel/zwart

Locaties:

Overal

Sporen:

Nest en veel bijen

bij

Meer over de bij

Er bestaan zo’n twintigduizend verschillende soorten bijen, waarvan de honingbij de bekendste is om productie van honing. Soms leven bijen in volken, maar sommige soorten leven solitair. Bijen komen voor op elk continent, behalve op Antartica. Het zijn zeer nuttige dieren, zo hebben ze indirect een rol van ongeveer dertig procent in de keten van het menselijk voedsel. Dit komt omdat ze erg belangrijk zijn voor de bestuiving van veel planten.

Bijen zijn minder agressief dan wespen en ze steken alleen als de nood hoog is. Ze kunnen worden aangetrokken door sterke geuren en zoetigheid. Blijf altijd uit de buurt van een bijennest en zorg er ook voor dat er geen kinderen of huisdieren in de buurt komen, want bijen beschermen hun nest fanatiek. Na een bijensteek is het belangrijk om de angel snel te verwijderen. In de angel zit gif en die blijft ongeveer een minuut werkzaam. Bij meerdere bijensteken is het belangrijk om een arts in te schakelen.

Bijennesten vindt u vaak in bomen, schuren, garages of onder daken. Ze hebben een voorkeur voor rustige plekken waar ze niet snel gestoord worden.

Opvallendheden: Bijen gebruiken de zon om te navigeren naar bloemen waar ze eerder geweest zijn.

Bel met 085 - 029 8512 of klik op de knop hiernaast voor hulp met ongedierte